The Kingdom Choir 

Dit 25-stemmige gemengde koor, gedirigeerd door Karen Gibson, heeft een trackrecord dat al even indrukwekkend is als zijn talent. Het koor deelde het podium met grootheden als Elton John, heeft gezongen voor politieke figuren als Nelson Mandela en Bill Clinton, en nam deel aan het Gouden Jubileum van de Britse Koningin Elizabeth II! Zoals we zeiden ... indrukwekkend! The Kingdom Choir kwam onlangs weer in de media, ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle. Tijdens Stemmen onder de Sterren 2022 brengt deze bijzondere vocale formatie een repertoire met gospel- en klassiek Angelsaksische muziek, speciaal samengesteld voor deze gelegenheid.

(UK) - Gospel en traditionele Angelsaksische muziek

Natasha St-Pier en koor

Deze Canadese zangeres met engelenstem staat sinds haar twaalfde op het podium. Ze werd in 2001 in Frankrijk ontdekt met haar nummer "Je n'ai que mon âme", maar haar carrière nam pas echt een vlucht toen ze Pascal Obispo leerde kennen. Door haar fantastische stem kan ze uitzonderlijke muzikale projecten aan, zoals haar interpretatie van Thérèse de Lisieux met Les Petits Chanteurs à la Croix de Bois. De organisatoren van Stemmen onder de Sterren boden haar dan ook een popopera-repertoire aan. Ze brengt de nummers akoestisch, begeleid door een vocaal ensemble.

(CA) - Popopera

Lets ensemble Maska

Dit Letse vocaal ensemble, opgericht in 2000, verrast je door zijn veelzijdigheid! Het repertoire van deze 30 zangers varieert dan ook van folk tot klassiek en van religieuze muziek tot moderne werken. Het is dit bonte palet waarmee ze de tweede plaats wonnen op Eurovision Choir 2019. Stemmen onder de Sterren geeft dit atypische koor onder leiding van Jānis Ozols een fantastisch podium. Voor deze editie hebben de organisatoren van Stemmen onder de Sterren met Maska een muzikaal programma samengesteld met een vleugje folk en religie.

(LV) - Fris a capella

Georgische polyfonie Rustavi 

Sinds haar ontstaan in 1968 belichaamt het Rustavi-ensemble de Georgische traditie en folklore in al zijn facetten. Onder leiding van Amiran Toidze kunnen de 14 mannen op het podium alles aan: ze zingen, dansen en bespelen zelf de instrumenten. En dat allemaal in traditionele klederdracht! Met meer dan 5000 concerten in bijna 80 verschillende landen maakt deze vocale formatie deze zomer een tussenstop op Stemmen onder de Sterren. Hun doel? Het Georgische culturele erfgoed overbrengen door middel van zang en folklore.

(GE) - Oosterse traditie

Royal Air Force Spitfires Choir

Dit gemengde koor is al even prestigieus als talentvol! Deze 15 zangers, afkomstig uit verschillende legerdisciplines (ingenieurs, piloten, medisch personeel enz.), kwamen in 2009 voor het eerst samen met één gemeenschappelijk doel, als ambassadeurs van hun militaire dienst. En dat is zingen. Voor deze Stemmen onder de sterren hebben de RAF en de organisatoren een muziekrepertoire samengesteld met uitsluitend klassieke accenten.

(UK) - Mythes en geschiedenis

Vox_Anima_Almakalia.jpg

Vox Anima en Almakalia 

Stemmen onder de Sterren biedt u op hetzelfde podium twee gemengde koren van de Federatie Wallonië-Brussel aan: Vox Anima en Almakalia. Het eerste wordt geleid door Romain Verbeeren en telt meer dan 30 leden. Vox Anima werd opgericht in 2012 en promoot koorzang in al zijn vormen. Almakalia is een Naams koor met 23 studenten van het Instituut voor Muziek en Pedagogie. Geleid door Nicolas Dorian, verdedigde het de kleuren van België tijdens het Eurovisie Koorfestival 2019! Deze twee vocale groepen zullen een herwerkt repertoire van Angelsaksische popwerken ten gehore brengen.

(BE) - Klassieke pop