EEN UNIEK CONCEPT

ABDIJ VAN VILLERS-LA-VILLE :

De cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, in het hart van Waals-Brabant, is de gedroomde locatie voor een evenement van dit formaat. De overgebleven tuinen, muren en zuilen vormen een betoverend decor om zowel klassieke als moderne koorzang volledig tot zijn recht te laten komen.

De Abdij van Villers behoort tot het mooiste erfgoed in ons land. Toch zijn deze 800 jaar oude ruïnes niet zomaar een historisch monument: ze getuigen vooral van een tijdloze poëzie.

Stemmen Onder de Sterren laat deze ruïnes tot uw verbeelding spreken. De littekens van het verleden verdwijnen in een beleving van pure magie. De gelegenheid bij uitstek om de grote inspanningen te benadrukken die, sinds 1984, noodzakelijk waren voor de restauratie van de meest fragile delen van de abdij.

SPEKTAKELPROMENADE

Stemmen Onder de Sterren is de perfecte symbiose van muziek en magie in een feeëriek panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een prachtig kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Stemmen Onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het promenadeconcert worden namelijk zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer eromheen op een indrukwekkende wijze in de schijnwerpers gezet.

 

Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van zichzelf op de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. Hier herhalen deze artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanggroepen te bewonderen terwijl ze kunnen genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes.

Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandioze apotheose onder een prachtig vuurwerk.

OP UW EIGEN TEMPO

 
VERLOOP

Van 18.30 tot 23.30 u : Promenadeconcert

De vocale ensembles treden afwisselend 3 per 3 op in de vier uithoeken van het domein. De oneven scènes (1-3-5) spelen gelijktijdig en daarop aansluitend brengen de even scènes (2-4-6) de volgende drie concerten. Elke scène wordt omringd door een uniek erfgoed, dat speciaal door het team van Symfonie der Stenen Organisatie in een prachtig licht wordt gebracht.

 

23.45 u : Finale apotheose en vuurwerk

De zes vocale ensembles komen samen op het grote podium voor een grandioze apotheose. Meer dan 100 koristen zorgen voor een overweldigend slotconcert onder een spectaculair vuurwerk.

 
ETEN & DRINKEN

ETEN & DRINKEN

U kunt volop genieten van eet- en drinkgelegenheden in het hart van het domein. Deze zijn tijdens het hele evenement toegankelijk en ideaal geplaatst. Ze bieden een uitgebreide keuze aan warme en koude schotels, zowel hartig als zoet.

Op het menu : hamburgers, pasta, currys, Libanese pita’s, woks, wafels, taarten, enz.

Daarbij kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan dranken zodat u even rustig en ontspannend kunt genieten in dit idyllisch kader.