top of page
WANDELSPEKTAKEL
Concert-promenade

Stemmen Onder de Sterren vormt de perfecte symbiose tussen muziek en magie in een feeërieke panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een fantastisch kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het promenadeconcert wordt zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer eromheen op een indrukwekkende wijze onder de schijnwerpers geplaatst.

Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van henzelf in de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. Hier herhalen de artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanggroepen te bewonderen terwijl ze genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes. Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandioze apotheose onder een prachtig vuurwerk.

EVENEMENT_2024_02C.png

EEN UNIEK CONCEPT

ornement.png

ABDIJ VAN VILLERS-LA-VILLE 

De cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, gelegen in het hart van Waals-Brabant, is de ideale locatie om een evenement van dit kaliber te organiseren. De overgebleven tuinen, muren en zuilen vormen een betoverend decor om zowel klassieke als moderne koorzang volledig tot zijn recht te laten komen. De Abdij van Villers behoort tot het mooiste erfgoed van ons land. Toch zijn deze 800 jaar oude ruïnes niet zomaar een historisch monument, ze getuigen vooral van een tijdloze poëzie. Met deze voorstelling, komen de ruïnes plotseling tot leven. De wonden van het verleden worden eventjes uitgewist ten gunste van een paar magische momenten. Het is ook een gelegenheid om de aandacht te vestigen op de langdurige inspanningen die sinds 1984 worden geleverd om de meest kwetsbare delen van de abdij te restaureren.

EVENEMENT_2024_03.png
ornement.png
Déroulement
VERLOOP
EVENEMENT_2024_06.png

OP UW EIGEN TEMPO

Van 18.30 tot 23.30 u : Promenadeconcert

De vocale ensembles treden afwisselend 3 per 3 op in de vier uithoeken van het domein. De oneven scènes (1-3-5) spelen gelijktijdig en daarop aansluitend brengen de even scènes (2-4-6) de volgende drie concerten. Elke scène wordt omringd door een uniek erfgoed, dat speciaal door het team van Symfonie der Stenen Organisatie in een prachtig licht wordt gebracht.

 

23.45 u : Finale apotheose en vuurwerk

De zes vocale ensembles komen samen op het grote podium voor een grandioze apotheose. Meer dan 100 koristen zorgen voor een overweldigend slotconcert onder een spectaculair vuurwerk.

ornement.png
ETEN & DRINKEN
Restauration
restauration02.png

U kunt volop genieten van eet- en drinkgelegenheden in het hart van het domein. Deze zijn tijdens het hele evenement toegankelijk en ideaal geplaatst.

 

Er wordt een uitgebreide keuze aan warme en koude schotels aangeboden, zowel hartig als zoet. Op het menu: hamburgers, pasta, currys, Libanese pita’s, woks, wafels, taarten, enz. Daarbij kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan dranken zodat u even gerust kunt ontspannen in dit idyllisch kader. 

ETEN & DRINKEN

bottom of page